Maj 18 sön 2014

Dagens tanke

”Den som inte kan förlåta andra, river den bro han själv måste passera, ty andra människor har behov av förlåtelse.” Thomas Fuller

Vi har alla sett äventyrsfilmer där hjältarna eller skurkarna fastnat på en bro, som rasat ihop. När de ramlar ner i ravinen eller floden under, kanske de lyckas klättra uppför branten igen. Men för tillfället kan de inte ta sig över från den ena sidan till den andra.

När vi har blivit sårade av våra medmänniskor, eller när vi har sårat någon, är det nödvändigt att vi kan förlåta varandra, för att vi skall kunna få förtroende för varandra igen. Det är ungefär som att bygga en bro bit för bit. I början tar man några försiktiga steg för att pröva brons hållfasthet.

När två människor har kommit ifrån varandra genom en förlust eller ett gräl, kan förlåtelsen bygga upp en bro mellan dem på nytt. Förlåtelse tar tid, och det tar också tid att reparera tillit och förtroende.

Kan jag reparera en gammal vänskap idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php