Maj 18 sön 2014

17 maj och Göteborgsvarvet

En strålande vacker dag som igår fanns det bara en sak att göra; åka till stan. I första hand var jag ute efter att hitta en vår- och sommarjacka. Det kan tyckas som det lättaste sak att hitta… men inte för mig. Däremot hittade jag lite annat smått och gott.

Det var lite för rörigt för mig att gå på stan just då, så jag for hem med mina varor, fick mig lite i magen och åkte senare tillbaka igen.

Det var lite trafikomläggningar med spårvagnar och bussar p.g.a Göteborgsvarvet så jag klev av mellan filmstaden Bergakungen och Scandinavium. När jag gick på en av gatorna för att komma till avenyn, möts jag av brandbilar. En lägenhetsbrand har varit i farten. Det är bara att hoppas att ingen kom till skada.

brand

Vidare framme vid Avenyn, är det full fart på löpare och publik. Det är en härlig stämning!

En dag som denna är det inte svårt att samarbeta på trånga utrymmen. Det är helt fantastiskt!

Liv och rörelse överallt och norska flaggan vajar för vinden samt pryder en och annan hund

Pandora står på scenen och funktionärerna jobbar vid ”vattenhålet” så att löparna får i sig vätska samt kan svalka sig. Utan dem skulle loppet stå sig slätt

Folk står vid hållplatser och väntar på att spårvagnarna skall börja gå igen. En tandencykel för 12 rullade förbi med glada tillrop och vinkningar från cyklisterna

Glada cyklister. En cykel att skapa för den stora familjen, kanske?

Det finns några platser kvar

När sista löparna passerat, gick jag ner till centralen. Där insåg jag att det skulle bli svårt komma på vagnen så jag tänkte gå till Stampen och ta spårvagnen… men valde att passera Nya Gamla Ullevi… ja, det är ju gamla Ullevi som de byggde om så att nu är det väl ingen som vet om det är gamla Ullevi som är Nya Ullevi och Nya Ullevi är numer gamla Ullevi.. eller om det är nygamla Ullevi.. eller.. ja, ni förstår ju själva. Nå, Gunnar Gren står i alla fall staty utanför Gamla Ullevi… och båda Ullevierna stod tomma. Jag passerade sedan också Scandinavium och det som förr hette Den norske sjömanskirke, numer Norska huset, där det kom ut flertalet vackert folkdräktsklädda norrmän och norskor. När jag kom fram till Korsvägen, valde jag att stanna och vänta på min vagn. Lisebergshjulet (Göteborgshjulet) rullade sakta runt. Jag fick frågan igår om jag var med bland löparna.. men det var jag ju inte. Dock funderar jag på att delta 2016… om det går som jag vill.

påväghem

Väl framme vid spårvagnens slutstation, försvann min buss illa kvickt och det var 18 minuter till nästa, så jag valde en rask promenad hem i grönskan.

Sonen var hemma efter att ha hjälpt en kamrat att skruva bil. Vi avslutade denna vackra dag med att titta på en Polaski-film vi sett förut – jag har sett den flertalet gånger och rekommenderar den varmt; Pianisten.

Hur var Din lördag?

En kommentar till “17 maj och Göteborgsvarvet”

  1. Micke Linux Google Chrome 28.0.1500.94 skrev den 18 Maj 2014 @ 09:09

    Fina bilder från en härlig dag.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php