Maj 17 lör 2014

Dagens tanke

”Det enda beviset på liv är utveckling.” Kardinal Newman

Vi skall vara tacksamma för att vi inte kan bli fullkomliga. Om vi kunde det, skulle vi aldrig behöva sträva efter att bli bättre. Då skulle vi stanna i utvecklingen, därför att vi inte skulle behöva lära oss mera, och så skulle vi bli uttråkade. Även det som förefaller fulländat i naturen innebär oftast en strid. Den stilla sjön där svanen sakta glider fram, framstår som en bild av fulländning. Men osedda under ytan kämpar fiskar, sköldpaddor och grodor dagligen för att överleva.

Det viktiga är att vi lär oss inse att kampen är en del av livets skönhet, och inte någon skönhetsfläck.

Vad kan jag kämpa för idag, så att jag fortsätter att utvecklas?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php