Maj 16 fre 2014

Dagens tanke

”Mer majestätisk än en kardinal, lysande som en pyx.” Gustave Flaubert

Vad i all världen är en pyx? Om vi inte har en expert i närheten, måste vi slå upp det i en uppslagsbok. Där kan vi hitta en klar och tydlig definition. Men vad i all världen är kärleken? Kärleken hittar man inte i träd och inte i böcker, så vart skall vi då leta? Finns kärleken hemma någonstans – kanske undansopad under mattan? Vet vi hur det känns att hålla den i handen, att se den skriven i våra vänners anletsdrag? Ger kärleken ifrån sig ljud? Skrattar den eller gråter den? Kan den tala, kan den forma ord, kan den skriva brev? Står kärleken bara skriven i hjärtat?

Kärleken bär vi inom oss, och vår kärlek söker sig själv hos andra. Vi hittar den i våra bröders och systrars välbekanta steg, i ljudet av vår fars eller mors röst i rummet intill, men trots det ger vi alltför sällan uttryck åt den,. När vi gör det blommar kärleken uppi allt vi gör tillsammans.

Vad betyder kärleken för allt som händer i vår vardag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php