Maj 15 tor 2014

Trochanteriter, sjukgymnasten och jag

23:21 i kategorin Hälsa

Jag ger upp! Eller så ger jag mig själv en god gärning. Upp, ger jag i form av att jag inte klarar av att läka mina trochanteriter på egen hand. Att promenera är väl inte det bästa (och säg inte till någon som alltid har ett behov av att gå, att det är läge att tagga ner aktiviteten.. det funkar liksom inte… )

Idag gick jag till sjukgymnastens drop-in efter att läkaren sa till mig i tisdags att det förmodligen är enda möjligheten att få hjälp; att gå till sjukgymnasten och få ett träningsprogram. Det är inte så att jag misstror sjukgymnasternas arbete – jag ser varje dag på jobbet vilket enormt stort arbete de gör med god effekt för de som får hjälp och följer deras rekommendationer. Det handlar mer om att jag inte är övertygad om att de olika stretchövningarna kommer att göra nytta. Det grundar jag på att idrottsmän och -kvinnor som tränar och stretchar rätt, drabbas av trochanterit.

Jaja… även jag måste backa ibland och inte vara så tjurigt envis. Men är huvudet dumt får kroppen lida.

Mötet med sjukgymnasten blev bra. Jag var både snäll och lydig, svarade på frågorna och gjorde de övningar jag ombads göra. Så fick jag ett papper med olika övningar jag skulle göra, varav en varje dag varannan timme! Hur nu det skall gå…. Jag skall göra dem så ofta jag får tillfälle i alla fall.

Återbesök blir det om knappt två veckor så får vi se om det blivit bättre. Precis som läkaren, så tyckte också sjukgymnasten att jag skulle tänka på att inte gå så mycket – eller inte så långt i alla fall, utan låta kroppen vila lite så den kan läka. TNS och akupunktur kan bli aktuellt också, om dessa övningar jag nu skall göra, inte funkar fullt ut. Akupunktur har jag fått tidigare, för annat.

Håll tummarna för att detta kommer att bli en förbättring.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php