Maj 14 ons 2014

Dagens tanke

”Varje morgondag har två handtag. Vi kan gripa efter morgondagen antingen med ängslans eller med trons handtag.” Henry Ward Beecher

Det var en gång en pojke som såg allt från den ljusa sidan och alltid hoppades på det bästa. Han trodde han skulle tycka om brysselkål innan han hade smakat det, och han trodde han skulle tycka om sin nya lärare första dagen i skolan. Tack vare sin positiva syn på tillvaron, blev han sällan besviken.

Men hans far tyckte att sonen var orealistisk. En jul beslöt han sig att sätta pojken på prov. När det blev dags att dela ut julklapparna, var alla paket till pojkens bror, utom ett enda litet. Brodern fick ett elektriskt tåg, en leksaksrobot, cowboykostym, ja, till och med en egen tv.

Hela tiden medan brodern förtjust öppnade sina paket, log pojken förväntansfullt. Han var övertygad om att innehållet i hans lilla paket skulle vara lika mycket värt som alla broderns fina julklappar. När det blev hans tur, slet han upp paketet – men inuti låg det bara en tuss hö och några hästlortar.

Till pappans förvåning slog pojken ihop händerna i förtjusning och sprang till köksdörren: ”Hurra!”, skrek han. ”Det måste stå en häst någonstans!”

Om jag hoppas på det bästa idag, vilka underverk kan då ske?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php