Maj 13 tis 2014

Dagens tanke

”Begåvning vet jag inte vad det är. Det handlar om vilja. Man drömmer en dröm och sedan förverkligar man den.” Philippe Petit

Även den mest lysande pianist har börjat sin bana med att spela skalor och enkla stycken. Genom daglig övning har fingrarna lärt sig att hitta de rätta tangenterna och det rätta anslaget. De lär sig varje nytt stycke långsamt i början, tills de tack vare flitig övning kan spela det nästan utan ansträngning.

I början drömmer pianisten bara om att bli en skicklig musiker. den drömmen hjälper honom igenom många timmars övningar och studier.

Begåvning och talang är i själva verket kombinationen av en dröm och den tid man lägger ner på att förverkliga drömmen. Man utvecklar sin begåvning genom att ägna tid åt de färdigheter man är intresserad av. Liksom pianisten utvecklar vi vår talang genom dagliga övningar – genom det dagliga förverkligandet av en dröm. Genom att utveckla våra talanger, utvecklar vi oss själva.

Vem skall jag bli idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php