Maj 13 tis 2014

Att vara i konflikt med sig själv

Att ha tålamod med sig själv, är något av det svåraste jag vet. Att vara i konflikt med mig själv, tycker jag inte om alls. Som alla andra har jag funderingar på livet, vad jag vill, vart jag vill och med vem och vilka. Innan jag kommer fram till beslut, går jag ”ner i min källare” – mitt innersta – och kan då verka rätt oåtkomlig för omgivningen. Jag sköter mina sysslor och åtaganden på rutin. När beslutet väl är fattat, jag har vänt och vridit på det, ifrågasatt det och kommit fram till att det är så det skall bli – då vill jag sätta fart med genomförandet omedelbart. Det är inte alltid livet fungerar på det viset utan det finns en mängd saker som skall falla på plats innan det sista lyftet kan ske, för att nå fram. Det är då jag hamnar i konflikt med mig själv. Å ena sidan vet jag med förnuftet att jag måste vänta, att ”var sak har sin tid” och det lönar sig att vänta ut, göra vad jag kan för att komma vidare och agera på ett sätt som gör att mina planer och beslut skall nå sitt mål. Å andra sidan har jag inte så lätt att ha tålamod med mig själv. Förnuft och vilja grälar högljutt!

Då kommer till slut nästa fas och det är den fasen jag fasar för; när jag tröttnar på grälen och stänger ner helt. Surar, biter ihop, ”i helvete heller” och gör allt, både åtaganden och vardagen i övrigt på rutin och kryper in i min håla och tycker världen borde fatta… vad den nu skall fatta. ”Inget är som väntans tider” heter det… och det är väl sant beroende på hur man ser det. Min väntan kan vara glädjefyllt med spänning och nyfikenhet men den kan också vara ett moln på min annars så blå och soldränkta himmel. Värst är när min väg att nå målet är beroende av hur andra kör sina vägar. Ibland är det ständiga stoppskyltar och ibland har jag förkörsrätt och kommer en bit på väg. Det gäller att våga be om hjälp.. att sätta andra väghållare i arbete, att titta bakom krönet, att fråga efter vägarna… att hjälpa mig att leta efter rätt adress. Så just nu sitter jag och har lite brist på tålamod med mig själv, stänger av allt runtomkring och gör det jag skall göra… samt funderar på vilka fler vägvisare jag kan sätta i arbete.

Det är inte lätt vara i konflikt med mig själv.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php