Maj 12 mån 2014

Dagens tanke

”Jag är ärlig, därför att det finns de som litar på mig.” Howard Arnold Walter

En del människor i vår omgivning tycks bara se det goda hos oss. De litar på oss och hyser respekt för oss, till och med när vi själva kanske inte tycker vi är värda det.

En ung flicka sa en gång om sin morfar: ”Han var den enda människan i mitt liv som såg någonting gott hos mig.” Men hon sa inte att hon hade ansträngt sig för att glädja sin morfar och inte svika hans förtroende. Han lockade fram det bästa hos henne, genom sitt sätt att betrakta henne. Alla kan vi bli som flickans morfar genom att se det goda hos våra medmänniskor. Med själens ögon kan vi se kärlek, hederlighet, trovärdighet och osjälviskhet hos varandra. På så sätt lockar vi fram de goda sidorna.

Ser jag de goda sidorna hos min omgivning idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php