Maj 10 lör 2014

Sjukhus i vacker miljö

18:31 i kategorin Allmänt

Sjukhus är ingen rolig miljö att vistas i. Då kan det vara bra om sjukhusområdet befinner sig i en vacker miljö med någon park att gå ut och sätta sig i. Min arbetsplats befinner sig i en vacker miljö. Mer eller mindre mitt i skogen. Det är en fröjd att gå ut och sätta sig på lunchen och avnjuta både vacker miljö och god mat. Vad mer kan jag begära? Jag brukar sitta vid helikopterplattan. Där är det oftast lugnt och skönt. Inte så många som sitter och det ger mig möjlighet att koppla av.

Klicka upp bilderna för större format

Efter jobbet tog jag en stillsam promenad till centralstationen. Det var med lätta steg jag tog jag mig fram. Alla behöver vi någon form av uppskattning för vårt arbete emellanåt och det fick jag idag. En patient som behövde lite extra hjälp, sa: ”Åh… detta är ju bättre än spa på hotel Hilton” och var mer än nöjd med min hjälp. Det kändes gott i hjärtat att patienten var mer än nöjd med min insats. Inte undra på att jag gick med lätta (och stolta) steg! Att ge det där lilla extra betyder ofta mer än vi kan ana.

När jag stod och väntade på spårvagnen i stan, såg jag en syn jag blev glad över! Att det dyker upp allt fler ”riktiga” barnvagnar! Jag förstår mig inte på de senaste årens barnvagnsutförandet men det finns nog en tanke med det också.

Just en sådan här vagn hade min ena syster för 40 år sedan…. fast ett annat märke

Tyvärr ser jag ofta barnvagnar i svart; svart klädsel, svart åkpåse, svartklädda mammor… svart väska, svartklädd baby… är det verkligen så innerligt sorgligt att bli förälder att man måste ha så mycket svart? Nej, tacka vet jag de gamla hederliga färgglada vagnarna!

Jag kunde inte motstå frestelsen att köpa på mig ett gäng onyttiga nötter när jag var på väg hem. Det är ju hur gott som helst!

Min lördag har hittills varit en underbart bra dag. Hur har Din dag varit?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php