Maj 10 lör 2014

Dagens tanke

”Att be om ursäkt är att bereda marken för ännu en förseelse.” Ambrose Bierce

”Förlåt”sa den blinde när han piskade märren. ”Förlåt” sa märren, när hon svarade med att sparka den blinde.

”Förlåt” sa de urskuldande när de gång på gång hunsade varandra. Vi går ofta och drar på gammalt groll, och fortsätter i våra invanda spår, därför att vi inte kan ta oss ur dem och komma på något annat sätt att lösa våra problem.

Att jämt och ständigt säga förlåt, gör inte stor verkan. Den som verkligen vill ha förlåtelse försöker inte urskulda sig. Han kanske helt enkelt brister i gråt. Och då kanske det blir möjligt att gå vidare – att sträcka ut handen, berätta hela den bedrövliga sanningen och göra ett uppriktigt försök att hitta en annan väg.

Försöker jag bara urskulda mig när jag ber om ursäkt, eller vill jag verkligen få förlåtelse?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php