Maj 09 fre 2014

Planerar för en bra start på semestern

17:52 i kategorin Allmänt

Det brukar bara finnas ett sätt för mig att planera inför semestern; Att börja varva ner mentalt någon månad innan det är dags. Det tror jag är minst lika viktigt som att förbereda sig mentalt på att återgå till arbetet.

Sedan brukar ledigheten få bli som den blir. Jag tar en dag i taget, planerar sällan mer än någon dag i förväg om det inte handlar om stora händelser och/eller resor där det krävs lite planering.

Igår satt jag grunna lite på hur jag skall börja semestern. Östkusten och barnen är ju prio 1. Tänkt och gjort; jag bokade tågresan dit – men inte tillbaka! Det har väl aldrig hänt förr! Återresa bokas alltid. Nåja.. jag måste ju släppa loss lite

Sedan bokade jag en timmes massage kvällen efter ankomst. Jag förutsätter ju att det är strandväder så dagen skall spenderas på playan.

Men under dagen kom jag på en annan sak… frissan! Hon blir alltid så glad när jag tittar förbi när jag är i Kalmar och frågar om hon har en tid för klippning, så jag slog på stort och ringde henne efter jobbet idag och till min stora lättnad går hon på semester veckan efter att jag gjort det. Så på morgonen dagen efter min ankomst till östkusten, sitter jag i hennes frisörstol för att bli klippt OCH få håret slingat! Det där med slingorna brukar jag alltid fixa själv. Men nu får det bli lite proffsigt och jag tror det har hänt bara en gång tidigare i livet att jag låtit frisörer fixat det. Jag tycker inte det är prisvärt egentligen… men ja, någon gång vart 28’onde år eller så, får jag ju ta på kavajen för ”the big spender” 8)

Nu väntar jag bara svar från ännu en favorit för att se om jag kan få lite hjälp att fixa en liten men ack så viktig detalj för mina fötter när jag ändå är där. Den detaljen kan jag fixa här i Göteborg… men jag vill nog hellre gå till folk jag känner och vet vad de går för. Sponsras de som sponsras bör.

Hur brukar Du göra inför semestern? Planera hela ledigheten i minsta detalj? Eller tar Du dagen som den kommer och njuter av livet som det kommer?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php