Maj 09 fre 2014

Dagens tanke

”Att planera är att bestämma vad man skall förändra från dag till dag, så att morgondagen blir annorlunda än gårdagen.” Ichak Adizes

Ett hus är som en klump lera som kan knådas och förändras. Det kan repareras, rivas, byggas om och till, det kan målas, tapetseras, förses med heltäckningsmattor och panel. Man kan fundera ut hur man skall förändra det, leta rätt på bilder i böcker och beställa ritningar. Man kan köpa hem virke och materiel, gå på gör-det-själv-kurser och få goda råd av grannarna. Men det händer ingenting med huset förrän vi tar en pensel och en färgburk och sätter igång. Först då kan vi under morgondagen få se resultatet av vad vi gjort idag.

Genom att planera skaffar vi oss en bild av hur vi vill att framtiden skall se ut, men det krävs handling för att den skall förverkligas. Om vi litar på att det vi önskar är det rätta, kan vi vara övertygade om att gud aldrig låter oss drömma om något som inte kan gå i uppfyllelse.

Vad kan jag göra i dag för att förändra morgondagen?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php