Maj 08 tor 2014

Dagens tanke

”Tala mindre
och med låg och ömsint röst
som om Du nickade till den
som redan vet vad Du vill säga.”
Tess Gallagher

Det var en gång ett litet barn som bara kunde säga ett enda ord och det var nej. När hon ville säga ja, nickade hon eftertryckligt med huvudet. Hon ville hellre leka än prata. Hon lekte ute på ängen med insekter, stenar och växter.

Kungsljuset var den blomma hon tyckte bäst om. Hon gned de mjuka, luddiga bladen mot kinden. Hennes mamma berättade att indianerna brukade använda bladen att förbinda sår med. Flera år senare plockade Lucy ett kungsljusblad. Hon sträckte fram det till sin mor och sa: ”Titta, mamma, indian.”

Vi har också märkliga minnen från ett dunkelt förflutet, innan vi kunde tala eller förstå allting som hände runt omkring oss. Det är inte bara med ord man kommunicerar, det betyder väldigt mycket om orden sägs i en ömsint ton, Att ömsint och kärleksfullt vandra genom livet är att utan ord kunna kommunicera med medmänniskornas innersta känslor.

Hur kan vi visa vår kärlek utan ord?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php