Maj 07 ons 2014

Byta yrke?

22:04 i kategorin Allmänt

”Vad skall Du bli när Du blir stor?” Frågan ställs ofta till barn som funderar på livet. Svaren blir varierande; läkare, sköterska, lärarinna, brandman, polis, lastbilschaufför….. Listan kan göras lång. Själv skulle jag bli barnläkare i Afrika på ett fältsjukhus eller sjuksköterska som jobbade med barn. Till Afrika kom jag inte för att arbeta som läkare och sjuksköterskeyrket droppade jag när jag förstod att det var så mycket administrativt arbete före omvårdnad och omsorg om de sjuka. Men jag kom nära nog.

”Vad skulle Du jobba med om Du inte hade det jobb Du har idag?” var en fråga som dök upp nyligen. Mitt svar skulle bli att jag nyfiken av mig och skulle kunna tänka mig att prova något helt nytt bara det inte kräver högskoleutbildning. Jag har ju varit inne på medicinsk fotvårdsterapeut men jag har ingen försörjning under de 22 veckor pluggandet skulle vara. Men i övrigt återgår jag gärna till kontor/administration med kundkontakt. Varför inte på en tidning? Det finns massor att göra på en tidning. Mitt yrke och mina arbetslivserfarenheter behöver inte vara inskränkta till just den inriktningen. Mitt arbete innefattar så mycket mer än ”bara” omvårdnad; det handlar om att hitta lösningar, motivationsprata, fatta snabba beslut, vara flexibel i allt, dokumentation, öppen för det nya… ständigt lärande. Jag är redo att överväga de flesta tänkbara arbeten som kan komma på tal.

Jag är nyfiken, snabblärd, ännu mer nyfiken… vill lära ännu mer….

Vad skulle Du kunna tänka Dig att arbeta med om Du skulle byta jobb?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php