Maj 04 sön 2014

Lite nattliv

Efter min underbara dag igår blev det en stund i soffan och för helgen sovplats. Strax dök en av sonens vänner upp och vi satt och småpratade lite och sedan kom gitarrerna fram. När barnen ännu var för unga att ha eget boende, var det daglig upplevelse att gitarrer spelades på och vi sjöng och njöt av tillvaron.

Vid 20-snåret skulle jag möta en väninna för att gemensamt gå till Söderport Café och lyssna på Kim Stranne och hans band.

Det var ett kärt återseende med Kim och vi småpratade en stund innan de körde igång. Som alltid gav han järnet på scenen och publiken var på topp!

Kim har en otrolig scennärvaro

Sonen men flickvän och barndomsvän fanns med i vimlet och av denna bild att döma ser sonen lite väl åpen ut med sina tre glas (fast sanningen är att han håller sin sambos vin- och vattenglas också tillsammans med sin öl)

Ett kort klipp från kvällen:

Väninnan och jag satte oss vid vårt bord efter ett par låtar och plötsligt kommer sonens vän och bjöd upp till dans :happy_tb:

Under kvällen upptäckte jag att det fanns en ”skugga” efter mig. Jag märkte honom ganska tidigt. Väninna och jag stod i klungan vid scenen och lyssnade på bandet när jag, som man brukar göra, tittade runt lite för att se om jag såg några bekanta ansikten. I trappan såg jag en man som tittade på mig och ja, först tänkte jag inte på det.. men när han kom ner på golvet såg jag hur han fortsatte titta på mig. Det var ingen behaglig känsla men jag lät det bero. Jag svepte bara med blicken och gav honom ingen som helst notis eller uppmärksamhet. Det var mer en notering i vidvinkel, så att säga.

När väninnan och jag suttit ner ett bra tag, talar hon om för mig att det stod en karl bakom mig vid bardisken och tokblängde – typ som om han ätit blängsylta till kvällsmat. När ungdomarna kom till bordet och ställde sig bakom mig, fick jag anledning att vända mig om och svepa med blicken igen… och jo, det var skuggan från scenen. När jag gick upp för att dansa med grabben, visade det sig att skuggan följde efter oss och stod precis bakom mig och släppte mig inte med blicken.

Visst kan det vara skoj att bli uppvaktad men det finns ju gränser! När jag återvänt till bordet, det var dags för sista låten och sonen skulle till restaurang Byttan och plocka ner ljudläggningen där efter en annan spelning, så skrattade jag och berättade för ungdomarna om skuggan. Då gick svärdottern fram till mannen och gjorde klart för honom att han skall låta mig vara, att jag inte var intresserad och att han borde ta och njuta av livebandet och ha en trevlig kväll i stället. Skuggan bad så mycket om ursäkt och menade att det ”inte alls var meningen att det skulle uppfatta så” och det var ”inte alls meningen att verka påträngande”. Inte?? Varför var han efter mig som ett frimärke då? Nå, jag skrattade åt det hela men det gjorde inte väninnan och ungdomarna som undrade om jag klarade mig själv, att jag skulle ringa dem om det var något men jag lovade dyrt och heligt att gå till restaurang Byttan och möta upp dem där. Byttan ligger i Stadsparken bara ca 100-150 m från Söderport.

När jag tackat Kim för en härlig kväll tog väninnan sin cykel och följde mig en bit på vägen. När vi lämnade Söderport satt mannen där vid entrén och blängde surt på mig :mad_tb: Han var nog ute efter tillfälligt nattligt sällskap men då fiskade han definitivt i fel vatten. :tongue1_tb:

Sonen var i full fart med att plocka ner sladdar till ljudet på Byttan efter kvällens spelningar där

Slottet låg inbäddat i sitt mörker med sin 800-åriga historia.

Sedan gick vi hemåt. Sonen, barndomsvännen och jag satt och pratade någon timme innan vännen skulle hem. Han har arbetsdag idag. Sonen och jag fortsatte vårt samtal medan sambon slocknade gott.

Det var lite nattliv i Kalmar

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php