Maj 04 sön 2014

Häng med runt i Kalmar

23:54 i kategorin Ledighet

Att vakna upp till ett soligt Kalmar, är inte det sämsta.

Att bostaden är ”mitt i stora korsningen” gör inget. Det är relativt tyst och stilla trots närheten till trafiken

Det är ett lugnt och skönt område

Det blev en stillsam promenad runt i Kalmar på förmiddagen. Sträckan blev ca 6 km
Screenshot_2014-05-04-12-22-36

Jag började promenaden vid Lindö och över vägen till Ängö. Kalmar är en vacker och grön oas. Idag kände jag verkligen hur jag saknat dessa promenader så det var mer än underbart att gå runt här idag och bara njuta
Klicka upp bilderna för större format

Se bara vilken vardagslyx; att få njuta av den lilla fågeln som letar mat i vattnet

Jag stod ute på Ängö badbrygga en stund… blåsten var inte så varm men det var skönt ändå. Blåsten hörs en del på filmen så tänk på att inte ha så högt ljud på

När jag var klar på Ängö gick jag vidare till Kattrumpan. Ja, det heter så

Klicka upp bilderna för större format

En tur på Kvarnholmen blev det också

Klicka upp bilderna för större format

En av de vackraste rosor som finns är maskrosen. Många anser den är ett ogräs som skall förintas… men titta bara. Blir Du inte lycklig över hur vackert gul den är? Tänk Dig när Ditt barn vid tillfälle har hört att Du sagt att rosor är de vackraste blommor Du vet och barnet plockar maskrosor till Dig.. finns då någon vackrare och mer ärlig bukett rosor?

När jag var på väg tillbaka till ungdomarnas bostad igen, såg jag att MAX hade en ”handgjord Lyxshake”. Jag köper vanligtvis inte milkshake men eftersom denna hade smak av mango, då fanns det inget att försvara mig med att passera. Mango är alltid rätt 8)

Vad det handgjorda bestod i, var förmodligen att hon hällde upp mjölken och mangobitarna för hand. Resten skötte maskinen. Jaja, gott var det i alla fall.

Sedan kom en väninna upp för att prata bort en stund och efter det gick jag till MAXI för att handla middag till ungdomarna och mig. På MAXI träffade jag en särskild god och saknad vän och vi pratade en liten stund.

Efter maten hamnade vi hos sonens barndomskamrat och tittade på hans nya lägenhet. Även hans mamma var där, ännu ett trevligt återseende. Kvällen i övrigt har bestått av tre trötta själar i soffan med ”När lammen tystnar” på TV’n. Det var kanske en psykothriller en gång i tiden, men med dagens mått mätt… en film som lockar fram John Blund och ett antal gäspningar.

I morgon är en ny dag… och Kalmarbesökets höjdpunkt.. men om det återkommer jag i morgon.

Har Din dag varit härlig?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php