Maj 04 sön 2014

Dagens tanke

”Man kan inte utvecklas bortom sin egen horisont.” John Powell

Skall jag bli läkare eller kanske astronaut? Jag kanske skulle tycka det vore roligt att bli författare eller idrottsman. Det är nyttigt att drömma om vad man vill bli. Det är ett sätt att komma underfund med vad man är road av och vad man har för mål i livet. Med fantasins hjälp kan man ”prova ut” sin roll i framtiden. Man ser vartåt det bär i livet, när man drömmer om vart man skall gå och vad man skall göra.

Men alla drömmar är inte till hjälp. Ibland dagdrömmer man i stället för att lyssna. Det krävs träning om man skall kunna använda fantasin för att planera för framtiden.

När vi tänker oss att vi är lyckliga och modiga, hjälper det oss att känna oss lyckliga och modiga. Att förställa sig att man är misslyckad, kan göra att man känner sig misslyckad. Vi måste se upp med fantasin makt; vi skall alltid använda vår fantasi till att frambesvärja positiva bilder av framtiden.

Vad kan jag göra för att min framtid skall bli lyckosam och god?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php