Maj 03 lör 2014

Min dagliga kamp

”Var tacksam mot de som irriterar Dig. De hjälper Dig att öva Ditt tålamod” Det ligger en sanning i det. Jag har många att tacka för mitt relativt breda tålamod och många kan nog tacka mig för sitt. Det är så vi lever våra liv, sida vid sida, vilket det är i privatlivet eller i arbetslivet.

Ibland är det ändå så att vissa människor går över gränserna om och om och om igen, människor som alltid och oavsett bara måste göra vissa saker på ett sätt även om det inte är korrekt i den situation det gäller.

Det finns människor som alltid måste lägga sig i Dina göromål, skall styra upp hur Du skall agera och hantera även när de inte har med saken att göra. Det finns personer som alltid har ett behov av att inte bara verbalt utan också fysiskt måste ta över Dina uppgifter ”för att hjälpa” i stället för att göra klart sina egna.

Det finns människor som är rätt duktiga på att driva människor i sin omgivning till vansinnets brant, som driver tålamodskampen över stupet om och om igen. Då är det inte längre tal om att öva tålamod. Då är det mer tal om att öva sig i att hålla tillbaka lusten att binda fast dem i en stol i en fuktig och kall fönsterlös källare med isolerade väggar, låsa dörren, gömma nyckeln och glömma att de finns en vecka eller två.

Det är dessa människor gör att jag plockar fram mina sämsta sidor, vilket jag vill eller inte. Det är dessa människor som väcker Hulken i mig och det är min dagliga kamp att hålla the incredible Hulk inlåst.

hulken

Inte undra på att jag blir utmattad efter veckor och månader med dessa människor i min omgivning att jag faktiskt somnar trots att jag sitter och har trevligt samtal med trevliga nära och kära i en soffa någonstans.

Det som ändå håller min dagliga kamp i schack, att kräva att mitt tålamod håller sig rakryggad, är ändå en pågående förändring i en process som får ta den tid det tar. För hur det än är, kan jag inte förändra annat än min egen situation – inte hur andra människor är och beter sig. ”Acceptera det Du inte kan förändra, förändra det Du kan och ha förstånd nog att förstå skillnaden”. Den devisen har jag försökt leva efter i närmare 20 år och det har hjälpt mig långt fram i livet.

Vad är Din dagliga kamp just nu?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php