Maj 02 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”En fågel gick på trädgårdsgången
han märkte ej att jag såg på
Han bet itu en mask med näbben
och slukade den rå!”
Emeliy Dickinson

Vi ser naturligtvis annorlunda ut i fåglarnas ögon än i varandras. På samma sätt ser fåglarna annorlunda uti våra ögon än i varandras. Varken det sätt vi uppfattar fåglarna på, eller det sätt de uppfattar oss på, är det ”rätta” sättet. Det är bara två olika sätt att se.

Om man kunde förvandla fåglar till människor, så att de kunde se saker och ting på samma sätt som vi, och tänka som vi, skulle vi inte veta vad det innebär att flyga. Insikten om att det är möjligt att flyga har vi fått från fåglarna.

Det skall vi komma ihåg när vi blir upprörda över att andra inte gör på samma sätt som vi. Att alla har olika smak, olika sätt att klä sig, olika sätt att tänka, berikar tillvaron och ger oss större möjligheter att utvecklas.

Om någon är oense med mig idag, kommer jag att kunna se det som en gåva?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php