Maj 01 tor 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Håll kvar dina drömmar, ty om de dör, blir livet som en fågel som brutit sina vingar och inte kan flyga.” Langston Hughes

Att se fåglarna breda ut vingarna och sväva i skyn kan ge oss en påminnelse om det bästa inom oss. När vi är glada och lyckliga känns det som om vi skulle kunna flyga och förverkliga alla våra drömmar.

Våra drömmar visar oss vart vi skall flyga. Fåglarna flyger mot ljuset när de är lyckliga, mot trädens gröna lövverk för att få skydd, till vattendrag och bärbuskar för att få mat. På samma sätt leder våra drömmar oss till källan för vår lycka, visar oss var vi kan finna skydd och näring.

Ibland råkar vi ut för besvikelser medan vi flyger. De kan förlama oss eller hejda oss tillfälligt. Men liksom en fågel kan bli skadad och tillfriskna, så kan vi bota oss själva och flyga vidare. Vi kan välja att inte låta motigheterna i tillvaron knäcka våra vingar. I stället kan vi fortsätta att breda ut vingarna och sväva högt på molnen.

Kan jag flyga idag, eller måste något sår läkas?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php