Apr 30 ons 2014

Dagens tanke

Själen skulle inte ha någon regnbåge om inte ögonen rymde några tårar, John Vance Cheney

Om det aldrig regnade, skulle åkrarna bli torra och sterila och boskapen skulle dö. Om vi inte kunde gråta, skulle våra känslor torka in, och till slut skulle vi inte kunna skratta heller. Tårar renar oss. Tårar läker. De gör oss till helgjutna människor.

Tårar är lika viktiga för vår utveckling och mognad som regnet är för blomman. Tack vare tårarna känns sorgen lättare. När solen börjar tränga igenom molnen efter ovädret, visar sig en färggrann regnbåge. När vi gråtit ut, lyser solen i vårt sinne, och smärtan blir till en regnbåge.

Kan jag lära mig förstå att tårarna har sin del i lyckan?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php