Apr 29 tis 2014

Dagens tanke

”Om det finns en Gud, måste det också finnas en Gudinna. Det ena är inte viktigare än det andra. Båda samverkar. Tillsammans skapar de ett Helt.” Marion Weinstein

Förr i världen var Gudinnan en treenighet: jungfru, modern och den gamla. Jungfrun var den av män obefläckade. Modern var symbol för allt skapat, såväl barn som konstverk och mycket annat i livet. Den gamla var en klok gumma.

Både män och kvinnor stor i förbund med Gudinnan. För kvinnorna var hon en symbol för deras innersta och för den vårdande, befriande kraften inom dem. Den gamla visade dem att alla stadier i livet är heliga, och att ålderdomen är en välsignelse och inte ett straff. För männen stod Gudinnan som en symbol för det kvinnliga som låg fördolt i deras jag.

Alla har vi drag av båda könen. Det skänker oss jämvikt. När vi kan acceptera det som vi vet är vårt rätta jag, vilket är mycket mer än vad de gamla könsrollerna brukar tillåta, då har vi blivit helgjutna män och kvinnor.

Vilka manliga och kvinnliga drag har jag, som kan ge mig styrka?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php