Apr 26 lör 2014

Instängd i mitt hem

”Mitt hem är min borg” heter det så vackert. Mitt hem är mitt fängelse, säger jag.

Boende hos Bostads AB Poseidon, Angered, har jag inte en chans att få ha en borg, en trygghet.. ett trevligt boende. Ni som hängt med i svängarna dessa två åren, vet hur det är ställt. Grannar som kastar ner cigarettfimpar, sopor, matrester med mera på ena uteplatsen och på den andra förpestas livet av rökande grannar. Det står klart och tydligt i kontrakt och stadgar att man inte får störa sina grannar, men varför gör inte Bostads AB Poseidon något åt dessa störningar?

Jag hade tänkt avnjuta den underbara morgonsolen i samband med frukost på ena uteplatsen. Då kommer grannen ut och sätter sig att röka. Det är bara att gå in och stänga för jag vill inte ha in cigarettröken i mitt hem! För detta helvete måste jag betala, jag måste sköta uteplatserna för att det skall se vårdat och trevligt ut – men varför skall jag inte få njuta av mitt verk? Varför skall jag inte få slippa störande grannar? Det är verkligen störande att inte kunna sitta på NÅGON av uteplatserna eller vädra utan att kontrollera så att grannarna inte är ute och röker. Det är grannarna på BÅDA sidor om mig som förpestar min plats i solen.

När jag ifrågasatt varför jag måste sköta uteplatserna och städa efter mina grannars nedskräpande hos mig, får jag bara svar att det står i kontraktet att det är min skyldighet. När jag frågar varför mina grannar får störa mig, trots att det står i stadgar och kontrakt att man inte får störa sina grannar, får jag inget svar.

Så nu är jag instängd i mitt hem, ett hem jag måste fly om jag vill avnjuta frukost i morgonsolen.

Det är för jävligt!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php