Apr 25 fre 2014

En fredag är snart slut

23:07 i kategorin Allmänt

Jag skall sluta vara lite av en pest när det gäller att visa upp mina promenadsträckor 8) men en sista uppvisning måste jag ju göra innan jag skall lägga mig lågt och inte mäta med RunKeeper på ett tag. Om 2 veckor skall jag gå sträckan mellan jobbet och centralstationen med RunKeeper för att se om jag fått upp flåset lite. Idag hade jag igång appen mest för att kolla två sträckor.

Den första är vägen mellan där jag bor och mina föräldrar. Det var ju städdags där idag så jag gav mig av strax efter kl 9. Jag gick relativt raskt och det är i stort sett bara att gå uppför från ena berget till det andra. När jag städat klart gick jag ner till centrum i närheten för att ta spårvagnen till stan. Där hamnade jag inne på Nordstan för att prova kläder. Jag hittade inget som jag föll för – eller så behöver jag några i stil med Trinny och Susanna för att få hjälp med lite styling.

Nå, jag skulle till MAXI på Mölndalsvägen och ute i Brunnsparken startade jag RunKeeper och gick en relativt stillsam promenad. Min avsikt var ju ändå bara att mäta avståndet.

Det blev inte så mycket städat idag hos di gamle. De ville ha hjälp att putsa fönster i köket samt torka köksluckor. Jag passade på att torka spisfronten, ta av knapparna på spisen och skura av dem och bakom dem. De behöver bytas ut då de är slitna och repiga.. men de funkar.

Ute är det i alla fall vackert på backen.. och man skall akta sig för charmiga, ömsinta, vänliga grekiska säljare. Plötsligt står man där och provsmakar något man aldrig tyckt om och inte tycker om.. men inser att det var gott… samt köper en flaska dyr olivolja – för att den var så vansinnigt god! Jag tycker INTE om oliver – men använder olivolja. Jag tycker INTE om torkade tomater men provsmakade av denne mycket vänliga själ ett kex med olivpasta och inlagd torkad tomat…. och det var gott! Jag brukar inte köpa något jag inte vill ha… men trots att mannen ifråga inte på något vis var påflugen – snarare raka motsatsen, han bad dessutom om ursäkt för sin usla svenska och frågade om jag talade engelska så vårt trevliga samtal fortsatte i engelska tonarter – så kunde jag inte låta bli att köpa pastan och tomaterna. Ja, och en falska olivolja. Båda han hade på bordet var utomordentligt goda!

När jag kom hem igen sent på eftermiddagen, låg ett brev från min arbetsgivare på golvet. Det var ett entrékort till Liseberg för år 2014. Vi fick ett förra året också.

liseberg

Kvällen har gått i lugnets tempo. Ett långt och trevligt samtal med en väninna på Östkusten blev det och en titt på Let’s dance. Jag kikade bara på omröstningen. Det är ett program jag inte sett så mycket av genom åren men dans är mycket vackert att se på. Det vore fint att få lära sig dansa.

Jaja.. nu är snart en fredag slut och natten väntar med öppen famn att vagga mig in i drömmarnas värld.

Har Din fredag varit bra?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php